Skip to main content

Συρεγγέλα: Έρχονται οι νταντάδες της γειτονιάς - Πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα

Προγράμματα με χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων που θα κάνουν πράξη την ισότητα των εργαζομένων τους προανήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας

Στην ανακοίνωση του προγράμματος για τις «νταντάδες της γειτονιάς» καθώς και για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που επιδεικνύουν ισότιμη αντιμετώπιση των υπαλλήλων τους προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Συρεγγέλα είπε ότι θα υλοποιηθεί πρόγραμμα, οι ακριβείς όροι του οποίου είναι υπό διαμόρφωση, δηλαδή θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση voucher σε μητέρες ή οικονομική ενίσχυση με άλλον τρόπο, ώστε να βοηθούν μητέρες με μικρά παιδιά για να μπορούν να εργαστούν. Αυτό, όπως είπε θα είναι εφικτό με ένα πρόγραμμα που θα στηρίζει «τις νταντάδες της γειτονιάς», παιδαγωγών-φυλάκων που θα κρατούν στο σπίτι της μητέρας παιδιά από 6 μηνών έως 2,5 χρόνων ή θα κρατούν σε δικό τους χώρο έως τρία παιδιά εργαζόμενων μητέρων, ηλικίας έως 2,5 ετών, ώστε οι μητέρες να μπορούν να εργάζονται με πλήρες ωράριο και να μην αναγκάζονται να ζητούν μείωση του ωραρίου τους.

«Άμεσα θα έρθει στη βουλή η διάταξη που θα μετατρέπει σε αυτοτελές αδίκημα την σεξουαλική παρενόχληση και θα αυξάνει τις ποινές για τους δράστες», δήλωσε επίσης η Υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, ανέφερε ότι γίνονται σε όλη την Ελλάδα δράσεις ενίσχυσης της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στους χώρους εργασίας, στις αμοιβές και στις ευκαιρίες καριέρας, ενώ δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν και προγράμματα με χρηματοδοτήσεις και επιβραβεύσεις επιχειρήσεων που θα κάνουν πράξη την ισότητα για τους εργαζόμενους τους, η οποία θα πιστοποιείται μάλιστα και με ειδικό σήμα.