Skip to main content

Συρία: Ισραηλινή επιδρομή στην επαρχία Κουνέιτρα

Τα τελευταία 2 χρόνια το Ισραήλ κλιμάκωσε τις αεροπορικές επιδρομές του στη Συρία, διαμηνύοντας πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει προγεφύρωμα

Εκρήξεις ακούστηκαν χθες βράδυ στην επαρχία Κουνέιτρα, στη νοτιοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με αποστάτες του συριακού στρατού, στην περιοχή έχουν εδραιωθεί παραστρατιωτικές ομάδες προσκείμενες στο Ιράν.

Το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Μαγιαντίν, που θεωρείται προσκείμενο στη Δαμασκό, μετέδωσε ότι ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν περιοχή κοντά στη Χαντρ, πόλη των Δρούζων στα σύνορα, περιοχή νευραλγικής σημασίας, κοντά στο υψίπεδο του Γκολάν, μεγάλο μέρος του οποίου έχει καταλάβει και κατέχει το Ισραήλ από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού περιορίστηκε να πει ότι «δεν σχολιάζουμε πληροφορίες ξένων μέσων ενημέρωσης».

Στην περιοχή, που δεν απέχει πολύ από τη ζώνη όπου βρίσκονται κυανόκρανοι του ΟΗΕ που επιτηρούν την εκεχειρία Ισραήλ-Συρίας, έχουν ισχυρή παρουσία παραστρατιωτικές ομάδες προσκείμενες στην Τεχεράνη, με ισχυρότερη τον ένοπλο βραχίονα της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

Τα τελευταία δυο χρόνια, το Ισραήλ κλιμάκωσε δραματικά τις αεροπορικές επιδρομές του στη Συρία, όπου διαμηνύει πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να αποκτήσει προγεφύρωμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

φωτογραφία αρχείου