Skip to main content

Συρία: Πάνω από 80 οι νεκροί από τη βύθιση σκάφους με μετανάστες

Το σκάφος είχε αποπλεύσει την Πέμπτη από τον Λίβανο. Οι συριακές αρχές άρχισαν να εντοπίζουν σορούς στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ταρτούς το βράδυ

Στους 86 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά των ακτών της Συρίας, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Το σκάφος είχε αποπλεύσει την Πέμπτη από τον Λίβανο. Οι συριακές αρχές άρχισαν να εντοπίζουν σορούς στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ταρτούς το βράδυ της Πέμπτης.

Λόγω της οικονομικής κρίσης στον Λίβανο, μιας από τις χειρότερες στον κόσμο από το 1850, πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα. Εκτός από τους Λιβανέζους, στα πλοιάρια επιβαίνουν συχνά άνθρωποι που είναι ήδη πρόσφυγες από τη Συρία και την Παλαιστίνη.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει ή προσπαθούν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο μέσω θαλάσσης σχεδόν διπλασιάστηκε το 2021 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) νωρίτερα αυτό τον μήνα. Εξάλλου ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά περισσότερο από 70% φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Την Τετάρτη, ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι διέσωσε 55 ανθρώπους από ένα σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο στα χωρικά ύδατα της χώρας.