Skip to main content

Συρίγος: Αυτή τη φορά η Τουρκία θα βγάλει σεισμογραφικά στη Μεσόγειο

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής εκτίμησε πως η Τουρκία έχει μπλοφάρει πολλές φορές, ωστόσο τώρα θα βγάλει σεισμογραφικά στην ανατ. Μεσόγειο.

«Η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι θα βγάλει σεισμογραφικά σκάφη να κάνει έρευνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που θεωρεί ότι είναι δική της υφαλοκρηπίδα. Θεωρώ ότι η Τουρκία, το έχει πει πολλές φορές για να μπλοφάρει, αλλά νομίζω ότι το εννοεί αυτή τη φορά» εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο Radio North 98.

Σχετικά με τις συμμαχίες της Ελλάδας απέναντι στον Ερντογάν ανέφερε: «Ξεκινάς με τη λογική ότι θα είσαι μόνος και από κει και πέρα χτίζεις πάνω σε αυτό. Το γεγονός ότι στις 13 Ιουλίου οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν το θέμα της Τουρκίας και της επιβολής κυρώσεων σε αυτήν είναι ενδεικτικό των ισορροπιών. Προσπαθούμε να χτίσουμε συμμαχίες. Ανταπόκριση βρίσκουμε από τη Γαλλία».

Σημείωσε δε, ότι σε κάθε περίπτωση «η Ε.Ε αποτελεί γενικώς ένα ασφαλές καταφύγιο σε δύσκολες στιγμές».

Όσον αφορά στο θέμα της Αγίας Σοφίας, που άνοιξε η γειτονική χώρα τις τελευταίες μέρες, ο κ. Συρίγος εκτικά ότι στόχος του Ερντογάν είναι «να κρατήσει το θέμα στην επικαιρότητα, να κινητοποιήσει τα θρησκευτικά και εθνικά αισθήματα του μέσου Τούρκου και όταν θα πλησιάζει προς τις εκλογές να δώσει λύση στο θέμα, ως από μηχανής θεός».