Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΥΡΙΓΟΣ: Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (VID)

Ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως οι αντιδράσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία προέρχονται από μικρές ομάδες με μικρό κοινωνικό αντίκρισμα

Μήνυμα πως η πανεπιστημιακή αστυνομία θα λειτουργήσει παρά την αντίδραση κάποιων «μικρών ομάδων», όπως της χαρακτήρισε, έστειλε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Ο υφυπουργός ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» πως οι αντιδράσεις προέρχονται από μικρές ομάδες με μικρό κοινωνικό αντίκρισμα και συμπλήρωσε πως «κάθε αρχή και δύσκολη» αναφερόμενος στην παρέμβαση της αστυνομίας πέρυσι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Ανακατασκευάζονται οι φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου, με ευθύνη του ΕΜΠ»

Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των φοιτητικών εστιών και αποκάλυψε πως η ηγεσία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα ανακατασκευάσει τις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου.

«Είναι μια κατάσταση χαοτική, όπου κινδυνεύεις πλέον» δήλωσε, τονίζοντας την ανάγκη ελέγχου εισόδου στον χώρο. Μάλιστα, δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τοποθέτησης συστημάτων τουρνικέ στις εισόδους των εστιών και των βιβλιοθηκών προκειμένου να εισέρχονται μόνο όσοι έχουν το δικαίωμα.

«Ανάσα μέχρι να ανοίξουν οι κλειστές εστίες το φοιτητικό επίδομα»

Σχετικά με τις κλειστές εστίες, ο υφυπουργός δήλωσε πως είναι ακατάλληλες για διαβίωση και έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ανακατασκευής τους.

«Έχουμε αυτό που αλλάζει τα δεδομένα, είναι το στεγαστικό επίδομα που αφορά τους φοιτητές. Το επίδομα αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, όμως εάν ένας φοιτητής συγκατοικεί το επίδομα πηγαίνει στα 2.000 ευρώ. αυτό μέχρι να φτιαχτούν φοιτητικές εστίες και να καλύψουμε βασικές ανάγκες δίνει μία σοβαρή ανάσα» υπογράμμισε.

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ