Skip to main content

Συρίγος: Τον Δεκέμβριο πιάνει δουλειά η πανεπιστημιακή αστυνομία

Τι είπε ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης για τις καθυστερήσεις, αλλά και για την έναρξη λειτουργίας των πανεπιστημίων.

Μέσα στον Δεκέμβριο υπολογίζει η κυβέρνηση ότι θα αρχίσει η λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Αυτό επισήμανε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Blender» του ραδιοφώνου Flash 99,4 και στον δημοσιογράφο, Λάζαρο Θεοδωρακίδη, ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι η καθυστέρηση στο εγχείρημα οφείλεται στις διαδικασίες για την πρόσληψη των υποψηφίων για το νέο σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που έγινε με όρους ΑΣΕΠ.

«Τέλη Ιουλίου δημοσιεύτηκε ο κατάλογος των υποψηφίων προς πρόσληψη. Έγιναν οι ενστάσεις και η καθυστέρηση οφείλεται στη μη ολοκλήρωση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ή το αργότερο ως τις 10 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία και αρχίζει η εκπαίδευση των στελεχών. Σε περίπου δυόμιση μήνες από τη δημοσίευση των τελικών πινάκων, που θα γίνει τις επόμενες μέρες, μέσα στον Δεκέμβριο θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει η πανεπιστημιακή αστυνομία», τόνισε ο κ. Συρίγος.

Αναφορικά με το άνοιγμα των πανεπιστημίων δήλωσε ότι σήμερα είναι η τρίτη και κρίσιμη συνεδρίαση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπου θα προταθούν οι λύσεις σε όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει και θα ανακοινωθεί ο τελικός τρόπος με τον οποία θα ανοίξουν τα ΑΕΙ.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει πώς θα εξελιχθεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση. Θα πάρουμε τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί. Σήμερα έχουμε την τελική συνάντηση με επιτροπή λοιμωξιολόγων γι' αυτό. Έγιναν άλλες δυο προκαταρκτικές συναντήσεις και σήμερα θα ληφθεί η τελική απόφαση για το πώς θα ανοίξουν τα ΑΕΙ και θα έχουμε ακριβή εικόνα για ζητήματα όπως ο έλεγχος των πιστοποιητικών, οι εστίες, οι πληρότητες κτλ. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων, ενώ με ειδική διάταξη της προηγούμενης Τετάρτης δώσαμε τη δυνατότητα για προσλήψεις προσωπικού για ένα εξάμηνο που θα επωμιστεί τον έλεγχο των πιστοποιητικών. Οι έλεγχοι θα είναι στοχευμένοι. Γνωρίζουμε τα ποσοστά εμβολιασμού των φοιτητών, που είναι υψηλότερα από το μέσο όρο στην κοινωνία. Την προηγούμενη Δευτέρα μάλιστα το ποσοστό των εμβολιασμένων πανεπιστημιακών ήταν 90.3%», υπογράμμισε ο κ. Συρίγος.