Skip to main content

Σειρήνες ήχησαν στην Ιερουσαλήμ - Έριξε ρουκέτες η Χαμάς

Ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις, λίγα λεπτά μετά το τελεσίγραφο που εξέδωσε η Χαμάς καλώντας το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του

Σειρήνες προειδοποίησης για εκτόξευση πυραύλων ήχησαν σήμερα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ και ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις, λίγα λεπτά μετά το τελεσίγραφο που εξέδωσε η Χαμάς καλώντας το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από δύο σημεία ανάφλεξης στην πόλη.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από την Γάζα, και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση μιας ρουκέτας

Η Χαμάς ανέφερε ότι «χτύπησε» την Ιερουσαλήμ ως απάντηση στα «εγκλήματα και την επιθετικότητα του Ισραήλ στην Ιερή Πόλη και την παρενόχληση του λαού μας στο Σεΐχ Τζαράχ και στο Τζαμί Αλ-Άκσα». «Αυτό είναι ένα μήνυμα που ο εχθρός πρέπει να καταλάβει καλά», είπε ένας εκπρόσωπος της Οργάνωσης.

Εκκενώθηκε το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ

Εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί εκκένωσαν σήμερα το απόγευμα το Δυτικό Τείχος, το γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ, μετά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν το πρωί στην Πλατεία Τεμενών και έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Μόλις ήχησε συναγερμός στην Ιερουσαλήμ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους» που είχαν συγκεντρωθεί στο Τείχος και να τους μεταφέρουν σε ασφαλέστερα μέρη, ανέφερε η αστυνομία.