Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιός συρφετός στην αντισυγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπόλοιπη αντιπολίτευση να καταδικάσουν τη συγκέντρωση της Παρασκευής, την ώρα της ομιλίας Τσίπρα.

Αιχμηρότατη ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να απαντηθεί το κάλεσμα σε συγκέντρωση την ερχόμενη Παρασκευή για το Σκοπιανό στην πόλη της Θεσσαλονίκης την ώρα της ομιλίας Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ.

Το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για αντίδραση γνωστών εθνικιστικών κύκλων της Θεσσαλονίκης «οι οποίοι θεωρούν ότι η πόλη ανήκει στους ίδιους και καλούν σε αντισυγκέντρωση», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

«Η προσπάθεια αυτή για αναβίωση της σκοτεινής εποχής του Γκοτζαμάνη από ακροδεξιές οργανώσεις θα πέσει στο κενό. Ο ακροδεξιός συρφετός που νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη, θα πάρει την απάντηση που του αξίζει από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Μακεδονίας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την αξιωματική αντιπολίτευση, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα κόμματα και τους φορείς της Θεσσαλονίκης «να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις αντισυγκεντρώσεις και να πάρουν αποστάσεις από το εθνικιστικό μίσος και την πατριδοκαπηλία».