Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
x

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν μπορεί να εμπλέκεται ο κ. Αλεξόπουλος σε καταγγελίες θύματος βιασμού για «victim blaming» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην αναστολή της κομματικής ιδιότητας του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα ότι ο κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο για βιασμό, της επιτέθηκε.

Σε ανακοίνωση το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι ο κ. Αλεξόπουλος «ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες», ωστόσο δεν μπορεί «να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς».

Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην αναστολή της ιδιότητας του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η καταγγελία της 24χρονης και η δήλωση του δικηγόρου

Η 24χρονη, η οποία καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι ο δικηγόρος ενός εκ των εμπλεκόμενων κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Αστυνομικό Τμήμα, της επιτέθηκε φραστικά.

Ο Θ. Αλεξόπουλος, δικηγόρος ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, διέψευσε μέσω δήλωσής του ότι επιτέθηκε φραστικά στην 24χρονη.

Ο κ. Αλεξόπουλος επεσήμανε στη δήλωσή του ότι «σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα, την οποία δεν γνωρίζω και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη, όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί στις αρχές και το ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ