Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Επίδομα στους δικαιούχους της ελληνικής μειονότητας Αλβανίας

Το ειδικό αυτό επίδομα είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά για όλους τους δικαιούχους και επανήλθε το 2016, είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Να χορηγήσει το επίδομα σε όλους τους δικαιούχους μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το υπουργείο Εργασίας, δια της αρμόδιας τομεάρχη, Έφης Αχτσιόγλου.

Σε δήλωσή της, η κ. Αχτσιόγλου, καταλογίζει " υποκρισία" στη Ν.Δ  στο θέμα της χορήγησης του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας, σημειώνοντας πως:

"Το ειδικό αυτό επίδομα είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά (ν. 4093/2012) για όλους τους δικαιούχους και επανήλθε το 2016 με την ψήφιση του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Μετά την έξοδο από τα μνημόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε ευνοϊκότερους όρους για τη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας".

Στο ίδιο πλαίσιο, δηλώνει πως :Τα νέα ευνοϊκότερα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος δεν εφαρμόζονται με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία και στο παρελθόν το είχε κόψει από 40.000 δικαιούχους".