Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Εξηγήσεις για τη σχέση Μαρέβας Γκραμπόφκσι με τη Taxibeat

Το κυβερνών κόμμα σημειώνει πως το δημοσίευμα της Νέας Σελίδας για σχέση της συζύγου Μητσοτάκη με την taxibeat εγείρει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα.

Εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα Σελίδα, σύμφωνα με το οποίο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη εμπλέκεται στη χρηματοδότηση της ιδιωτικής εταιρίας Taxibeat.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως δύο funds της εταιρείας Endeavor με την οποία συνδέεται στην Ελλάδα η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχουν χρηματοδοτήσει την εταιρεία «Taxibeat»

Το δημοσίευμα «εγείρει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα σε ό,τι αφορά τη διαρκή υποστήριξη της εν λόγω εταιρείας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

‌«Ο κ. Μητσοτάκης, που στο πρόσφατο παρελθόν έκανε μέχρι και τηλεοπτικό διάγγελμα για να επιτεθεί στην κυβέρνηση και να υπερασπιστεί πρακτικές φοροαποφυγής της συγκεκριμένης εταιρίας, καλείται σήμερα να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ισχύει το εν λόγω δημοσίευμα; Πόσο ηθικά και πολιτικά αξιοπρεπές είναι να υπερασπίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια ιδιωτική εταιρία με την οποία συνδέεται συγγενικό του πρόσωπο» αναρωτιέται το κυβερνών κόμμα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τέλος στο κείμενο του πως αναμένει πειστικές απαντήσεις και όχι, όπως λέει, «το γνωστό κρυφτό που μας έχει συνηθίσει ο Κ. Μητσοτακης σε ανάλογες υποθέσεις του».