Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: «Γεφύρι της Άρτας» το λιμάνι της Ουρανούπολης εδώ και 15 χρόνια

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αστοχίες στις εργολαβίες βάλτωσαν το έργο κι οδήγησαν την πρόοδο των εργασιών σε τέλμα.

Αιχμές αφήνουν με παρέμβασή τους στη Βουλή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εξέλιξη των έργων στο λιμάνι της Ουρανούπολης του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική.

Παρομοιάζοντας το έργο με «γεφύρι της Άρτας» εδώ και 15 χρόνια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «παρόλο που ο λιμένας της Ουρανούπολης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο διακίνησης επιβατών λιμάνια στην Βόρεια Ελλάδα και την μοναδική πύλη εισόδου στο Άγιο Όρος, εδώ και μιάμιση δεκαετία παρουσιάζει εικόνα παρατημένου εργοταξίου, εξαιτίας αστοχιών στις εργολαβίες που βάλτωσαν το έργο κι οδήγησαν την πρόοδο των εργασιών σε τέλμα».

Μάλιστα οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι η αρχική  σύμβαση του έργου υπογράφτηκε τον Μάρτιο του 2010.

«Μετά από 5 χρόνια και αφού ελάχιστη πρόοδος είχε συντελεστεί, υπήρξε υποκατάσταση του αναδόχου, το 2018 έγινε συμπληρωματικός διαγωνισμός και η νέα σύμβαση υπογράφτηκε τον Απρίλιο του 2019. Στο μεταξύ είχε λήξει η ΑΕΠΟ του έργου χωρίς να έχει εκδοθεί νέα μέχρι και σήμερα», τονίζουν.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «τελευταία πράξη αυτής της κατάστασης είναι η διάλυση της σύμβασης του έργου "Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στον Λιμένα Ουρανούπολης", η οποία ελήφθη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 29 Δεκεμβρίου 2021, επειδή, όπως αναφέρεται στο αιτιολογικό της απόφασης, "έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συνέχισης της σύμβασης κι η σύμβαση έχει καταστεί ανενεργός" (αριθμ. Πρωτ. 856425/3088 οικ). Στο πλαίσιο αυτό, 14 χρόνια μετά την έναρξη του έργου και με τα εργοτάξια να βρίσκονται παρατημένα στο χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμένα της Ουρανούπολης, η κατάσταση έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο».