Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην απόφαση του ΚΑΣ και δηλώνει πως «δεν θα μείνουμε άπραγοι».

Την αντίθεσή του στην απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για μεταφορά των αρχαίων που έχουν βρεθεί στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σημερινή απόφαση του, απόφαση χειραγωγούμενη από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και προαναγγελθείσα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Πρόκειται για μία απόφαση που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Κι αυτό γιατί, μέσω του ΚΑΣ, το Υπουργείο Πολιτισμού χλεύασε και απαξίωσε, και έμπρακτα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, την ελληνική επιστημονική κοινότητα, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης. Αγνόησε ήδη ειλημμένες και τεκμηριωμένες αποφάσεις, εργασίες που είχαν ήδη ξεκινήσει, τις εκκλήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων και διεθνών οργανισμών. Περιφρόνησε την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη μακραίωνη ιστορία της, αποφασίζοντας την καταστροφή ενός σημαντικού, σπάνιου, πολύτιμου μνημείου της. Υποθήκευσε το μέλλον της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών της. Όλα θυσιάστηκαν στο βωμό της προσωπικής και μικροπολιτικής εκδικητικότητας και των ιδιωτικών συμφερόντων».

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτή την καταστροφή. Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε την επιστημονική κοινότητα και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε κάθε τους ενέργεια που θα έχει στόχο να την αποτρέψει».

«Είμαστε και θα είμαστε παρόντες σε κάθε κοινωνική κινητοποίηση, σε κάθε νομική ή άλλη ενέργεια, σε κάθε προσπάθεια διεθνοποίησης του εγκλήματος που πρόκειται να συντελεστεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με ευθύνη εκείνων που μέχρι πρόσφατα πολιτεύονταν με όχημα τη φτηνή πατριδοκαπηλία και σήμερα δεν διστάζουν να διαγράψουν αιώνες πολιτισμού και ιστορίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ