Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ: ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΜΕ ΣΤΑ 800 ΕΥΡΩ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «καθυστέρηση τριών ετών» για τη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου.

Για καθυστερημένη αντίδραση υπό την οργή του κόσμου μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού, που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «καθυστέρηση τριών ετών» για τη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ αναφέρεται και στην ακρίβεια. Παράλληλα, «υπόσχεται» ότι αν επανέλθει στην εξουσία, τότε θα αυξήσει τον βασικό μισθό στα 800 ευρώ, ενώ θα μειώσει παράλληλα και τους λογαριασμούς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ο κ. Μητσοτάκης με καθυστέρηση τριών ετών και τρομοκρατημένος από την οργή του κόσμου για τους λογαριασμούς και την πρωτοφανή ακρίβεια και υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ανακοίνωσε σήμερα άρον άρον μια ανεπαρκή σε σχέση με τα δεδομένα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αρνητικό πληθωρισμό είχε αυξήσει το μισθό 11% το 2019 και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με πληθωρισμό πάνω από 9% τον αυξάνει κατά 7,7%, ενώ τον έχει κρατήσει καθηλωμένο τρία χρόνια και με αντεργατικές ρυθμίσεις έχει μειώσει δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων.

Η αύξηση αυτή έχει ήδη εξανεμιστεί από τις πρωτοφανείς συνθήκες της ακρίβειας και εν τέλει καλύπτει ελάχιστο μέρος της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων.

Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Επέσπευσε τις ανακοινώσεις μόνο και μόνο για να έχουν κάτι να πουν οι βουλευτές της ΝΔ που θα βγουν στις περιφέρειές τους για το Πάσχα και θα είναι αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μισό μήνα πλέον. Ό,τι και να κάνει, όμως, η κατάρρευσή του είναι πλέον οριστική και ανεπίστρεπτη.

Η νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής, θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, θα ξηλώσει την εργασιακή ζούγκλα των κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη και θα μειώσει δραστικά τους λογαριασμούς που γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά».<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/syriza-ayxisi-katotatos-misthos-800-eyro-meiosi">ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση κατώτατου μισθού: Εμείς θα τον πάμε στα 800 ευρώ, θα μειώσουμε και τους λογαριασμούς ρεύματος - iefimerida.gr</a></p>
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ