Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για μεταναστευτικό: Ο Βορίδης επιβεβαίωσε το μπάχαλο

Αφορμή για το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η απάντηση που έδωσε ο κ. Βορίδης, όταν ρωτήθηκε για την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Η παραδοχή ότι η επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής συνιστά ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο πεδίο, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, προσθέτει ένα ακόμη πολύ σοβαρό πρόβλημα στον Κυρ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «με τη δήλωση αυτή, ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε εκ των έσω αυτό που όλοι γνώριζαν αλλά δεν τολμούσαν να παραδεχτούν: ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει κάνει μπάχαλο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα».

Αφορμή για το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η απάντηση που έδωσε ο κ. Βορίδης στη ραδιοφωνική συνέντευξή του, όταν ρωτήθηκε για την επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής: «Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο ανασυντάχθηκε η κυβέρνηση αποτελεί και μια έμμεση ομολογία ότι προφανώς ο χειρισμός ως εδώ δεν ήταν αυτός που θέλαμε».

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Κλείνει αυτό το κομμάτι το αυτοκριτικό και η σύσταση πια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που πρέπει να εφαρμόσει τις πολιτικές που έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο -όχι άλλες, αυτές τις πολιτικές που έχει ψηφίσει, αλλά πρέπει να τις εφαρμόσει και πρέπει να τις εφαρμόσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα - νομίζω ότι είναι και η επόμενη φάση στην οποία θα κριθεί και το επανασυσταθέν και νεοσυσταθέν υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής».