Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυνική ομολογία Άδωνι για τη Θεσσαλονίκη εκθέτει τον Μητσοτάκη

Οι ευθύνες οι οποίες βαρύνουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι βαρύτατες, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Η κυνική, όπως τη χαρακτηρίζει, ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη για το ότι η Θεσσαλονίκη δεν μπήκε σε καραντίνα πριν από τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου «από σεβασμό στην παράδοση, την Ορθοδοξία και την πίστη» εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για βαρύτατες ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Παρά τις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων, πως η Θεσσαλονίκη έπρεπε να μπει σε καραντίνα πριν από την γιορτή του Αγίου Δημητρίου, η κυβέρνηση δεν προχώρησε στο μέτρο "από σεβασμό στην παράδοση, την Ορθοδοξία και την πίστη"», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει:

«Η κυνική αυτή ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό, ο οποίος ένα μήνα πριν, και ενώ τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρισκόταν στο κόκκινο, δήλωνε πως η κυβέρνησή του δεν προχώρησε σε λοκ ντάουν, επειδή «δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μας το είχε υποδείξει αυτό».

Προσθέτει, δε, πως «οι ευθύνες οι οποίες βαρύνουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι βαρύτατες, καθώς αποδεικνύεται η ανεπάρκειά της αλλά και τα μικροπολιτικά παιχνίδια που παίζει με αφορμή την πανδημία. Κάτι που η Θεσσαλονίκη και οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν πια με τον πλέον οδυνηρό τρόπο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση και είχε εντοπίσει τις εγκληματικές της ευθύνες στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υγειονομική κρίση. Όμως, δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας την πολιτική του "βλέποντας και κάνοντας" δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αφήνοντας ανυπεράσπιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο στηρίχτηκε μόνον στην αυτοθυσία των εργαζομένων».

«Η κυβέρνηση παρά τις συνεχείς προτροπές μας, να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής λοιμοξιολόγων, αρνήθηκε να το κάνει. Και αντί, τούτη την κρίσιμη ώρα να δει κατάματα την πραγματικότητα και να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, κατηγορεί –κατά τα ειωθότα- τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα», συνεχίζει και συμπληρώνει:

«Την ίδια ώρα εκκωφαντική είναι η σιωπή των τοπικών παραγόντων της ΝΔ, βουλευτών και αυτοδιοικητικών στελεχών, που έχουν κυριολεκτικά κρυφτεί αποποιούμενοι των ευθυνών τους. Πού βρίσκονται αλήθεια όλοι αυτοί οι λαλίστατοι πολιτικοί παράγοντες οι οποίες στο παρελθόν δεν έχαναν ευκαιρία να σχολιάσουν και να πάρουν θέση για το παραμικρό;», διερωτάται.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η Θεσσαλονίκη έχει πληρώσει και πληρώνει βαρύ τίμημα εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής», υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, «αποδεικνύεται πλέον με δραματικό τρόπο η ανάγκη για τη δημιουργία ενός κέντρου για την ενημέρωση, το συντονισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Καλεί, δε, τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, «να βάλουν την ανθρώπινη ζωή πάνω από το πολιτικό κόστος».