Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει για τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό

Συνεχιζόμενη άρνηση των συναρμόδιων υπουργείων να απαντήσουν στην Α.Κ.Ε. των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εγείρει νέα ερωτήματα τονίζουν οι βουλεύτες.

«Η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει για τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό» τονίζουν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τρίτη σχετική αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ), «λόγω της επίμονης άρνησης των αρμόδιων υπουργών να απαντήσουν σχετικά με την κατεδάφιση πέντε (5) εκ των εννιακοσίων (900) αυθαίρετων κτισμάτων που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου στο Ελληνικό».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές στο αίτημά τους, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου «η ΑΚΕ δεν απαντήθηκε ούτε την πρώτη φορά που την καταθέσαμε, στις 14.7.2020, ούτε τη δεύτερη φορά που κατατέθηκε, στις 27.08.2020, και ΚΑΝΕΝΑ από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών ΔΕΝ έχει ανταποκριθεί ακόμη και σήμερα στην υποχρέωσή του να προσκομίσει τα έγγραφα που ζητήθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποδειχθεί εάν οι 'επικοινωνιακής χρήσης' κατεδαφίσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο Ελληνικό έγιναν τελικά σύννομα, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών».

Η συνεχιζόμενη άρνηση των συναρμόδιων υπουργείων να απαντήσουν στην Α.Κ.Ε. των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εγείρει νέα ερωτήματα σε σχέση με το εάν η κυβέρνηση αδιαφορεί συνειδητά και επιλέγει να απαξιώνει το θεσμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απαξιώνοντας ταυτόχρονα το δημοκρατικό έλεγχο και τη λογοδοσία, ή εάν έχει κάτι να κρύψει όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για το επικοινωνιακό φιάσκο στο Ελληνικό, καταλήγουν οι βουλευτές.