Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαφανίσει την είδηση με την Ικαρία

Ζήτημα Δημοκρατίας έθεσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος το ότι υπήρξε προσπάθεια να αποσιωπηθεί το θέμα του τραπεζιού στην Ικαρία.

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία και στο γεύμα που του παρέθεσε ο τοπικός βουλευτής, επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον εκπρόσωπο, Νάσο Ηλιόπουλο να κάνει λόγο για «κορονογλέντι» και να καταλογίζει «Αλαζονική συμπεριφορά και ανεύθυνη πρακτική» στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «την ημέρα που οι πολίτες είχαν κληθεί να μείνουν στο σπίτι τους από τις 6 το απόγευμα -χάνοντας έτσι και το δικαίωμα μιας μικρής απογευματινής βόλτας- ο κ. Μητσοτάκης παραβίασε κάθε υγειονομικό μέτρο, με το πολυπληθές γεύμα στο οποίο συμμετείχε σε σπίτι τοπικού βουλευτή». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Αν ένας οποιοσδήποτε πολίτης είχε κάνει ένα γεύμα με 30 και 40 άτομα σπίτι του, μέσα στις σημερινές συνθήκες, τι θα είχε συμβεί αυτή τη στιγμή; Θα είχαν επιβληθεί πρόστιμα και θα ήταν πρώτη είδηση στα δελτία».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στην δημοσιογραφική αντιμετώπιση του θέματος υποστηρίζοντας: «Γιατί το άλλο σκέλος της υπόθεσης της Ικαρίας είναι ότι το θέμα κρύφτηκε από τα περισσότερα media...Πριν από λίγο δημοσιοποιήθηκε μία γραπτή οδηγία που αναρτήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα παραγωγών της ΕΡΤ, η οποία έλεγε ότι "σήμερα δεν παίζουμε εικόνα και βίντεο από το γεύμα στην Ικαρία, δεν παίζουμε πλάνα του Λιγνάδη με άλλα πρόσωπα"...'Αρα τίθεται και ένα ζήτημα για το πώς η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαφανίσει την είδηση και αυτό είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Για το θέμα με τις καταγγελίες των ηθοποιών ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε: «Όλες οι επώνυμες καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ή σε δημοσιογράφους, πρέπει να βρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης...Το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να σταματήσει να καλύπτει ανθρώπους και να μπει μπροστά σε αυτήν την ιστορία, αντί να δίνει -όπως κάνει τώρα η κ. Μενδώνη- ένα σήμα κουκουλώματος».

Τέλος, χαρακτήρισε «εντελώς ανορθολογικά τα τελευταία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 μ.μ., αντί να συνταγογραφούνται τα τεστ ή αντί να αντιμετωπίζεται η διασπορά του ιού στα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας».