Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Κρεσέντο καταστολής στα Εξάρχεια-Ευθύνες σε Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη

«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει από το πρωί τα Εξάρχεια σε κατεχόμενη ζώνη», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Επίθεση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με αφορμή τις απαγορεύσεις και τις προσαγωγές στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρογορόπουλου, και κάνει λόγο για "κρεσέντο καταστολής".

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει από το πρωί τα Εξάρχεια σε κατεχόμενη ζώνη. Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, η αστυνομία απαγορεύει σε πολίτες ακόμα και ατομικά να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι ως ένδειξη τιμής και μνήμης. Το κρεσέντο καταστολής κορυφώθηκε νωρίς το μεσημέρι με την προσαγωγή συνδικαλιστικών εκπροσώπων, δημοτικών συμβούλων και άλλων πολιτών οι οποίοι δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μετρό.  Ο ανίκανος να συλλάβει τους καταδικασμένους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κ. Χρυσοχοΐδης, δίνει τώρα εντολές να προσαχθούν οι δικηγόροι των θυμάτων της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τον ανεύθυνο κ. Μητσοτάκη φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή ντροπιαστική εικόνα. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες»