Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Με κατάρρευση κινδυνεύουν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη Χαλκιδική

Με παρέμβαση στη Βουλή ζητήθηκε από τον υπουργό Εργασίας να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού στον ΟΑΕΔ της Χαλκιδικής.

Διαρκώς επιδεινούμενο χαρακτηρίζει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα το πρόβλημα υποστελέχωσης προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στην περιοχή.

Σε ερώτηση προς των αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη που συνυπογράφει η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επισημαίνεται ότι  η έλλειψη προσωπικού μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία επιτέλεσης του έργου της υπηρεσίας και στην εργασιακή εξουθένωση των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτή.

Η Κυριακή Μάλαμα υπογραμμίζει ότι οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη Χαλκιδική έχουν να καλύψουν, εκτός όλων των άλλων, τις ανάγκες εργαζομένων κι επιχειρήσεων σε έναν από τους πιο τουριστικούς Νομούς της Ελλάδας, αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν από την μεγάλη γεωγραφική διασπορά του Νομού, εκείνες που σχετίζονται με την εντατική οικονομική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα και στη βιομηχανία.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού στον ΟΑΕΔ της Χαλκιδικής, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί.