Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΣΥΡΙΖΑ: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ - ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι οι εκλογές στην ιβηρική χώρα στέλνουν πολλαπλά μηνύματα ελπίδας και επαγρύπνησης τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας.

«Οι χθεσινές εθνικές εκλογές στην Ισπανία στέλνουν πολλαπλά μηνύματα, ελπίδας αλλά και επαγρύπνησης, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών.

«Παρά τις προφητείες του ευρωπαϊκού και εγχώριου συντηρητικού μπλοκ, περί της ανόδου της Δεξιάς σε όλη την Ε.Ε., οι προοδευτικές δυνάμεις της Ισπανίας είναι αναμφίβολα οι μεγάλοι νικητές των ισπανικών εκλογών. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν όσους αγωνίστηκαν εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για την κοινωνική δικαιοσύνη και το τέλος της λιτότητας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «η μεγάλη άνοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μετά την αριστερή στροφή του, και την αποκήρυξη του νεοφιλελευθερισμού, και η ιστορική κατάρρευση του Λαϊκού Κόμματος, αδελφού κόμματος της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ανοίγει τον δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στην Ισπανία».

«Αυτές είναι οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να αντιπαλέψουν την φασιστική ακροδεξιά των νοσταλγών του καθεστώτος Φράνκο η οποία, δυστυχώς, κάνει ξανά την εμφάνισή της στο ισπανικό κοινοβούλιο μετά από δεκαετίες, και για την οποία έχει βαρύτατες ευθύνες η νέα ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, που με την ακροδεξιά ρητορική της, άνοιξε τον δρόμο στους φρανκιστές», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ