Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσαφηνιστεί η θέση του υπουργείου για τον εμβολιασμό των εγκύων

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας τη θέση του υπουργείου για τον εμβολιασμό ή μη των εγκύων γυναικών.

Τη θέση του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό ή μη των εγκύων γυναικών, κατά της covid-19, αλλά και τον σχεδιασμό του, ώστε να τις βοηθήσει να λάβουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αποφάσεις τους, ζητούν να μάθουν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-  Προοδευτική Συμμαχία, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, έπειτα από πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος και βουλευτή Επικρατείας, Πάνου Σκουρλέτη.

Στην ερώτηση, τονίζουν οι βουλευτές, με θέμα «για την ανάγκη αποσαφήνισης εκ μέρους της Πολιτείας όσον αφορά τον εμβολιασμό ή μη κατά της Covid-19 των εγκύων γυναικών», επισημαίνεται ότι η απάντηση σε αυτό το ζήτημα είναι σημαντική, καθώς «μιλάμε για εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού που η εθελοντική συμμετοχή κάποιου/ας προϋποθέτει όσο το δυνατόν πιο καθαρές θέσεις από τους αρμόδιους φορείς και αδιαμεσολάβητη πληροφόρηση προς του πολίτες», αλλά και «επειδή πρέπει στα πλαίσια του ΕΣΥ να παρέχονται με ασφάλεια και αμεσότητα αυτές οι πληροφορίες για κάθε μια μεμονωμένη περίπτωση κύησης ή/και θηλασμού και όχι να αφήνεται αποκλειστικά σε μεμονωμένες οδηγίες και κατευθύνσεις».

Ο υπουργός ερωτάται:

1. Παραμένει η διατυπωμένη θέση του υπουργείου Υγείας μέσω των αρμόδιων φορέων για τον μη εμβολιασμό των γυναικών που κυοφορούν; Αφορά όλη τη διάρκεια της κύησης και όλα τα παρεχόμενα εγκεκριμένα εμβόλια κατά της Covid 19;

2. Πως ακριβώς σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται η μέριμνα της Πολιτείας ώστε να λάβουν με τον καλύτερο επιστημονικά δυνατό τρόπο την προσωπική απόφαση για εμβολιασμό ή μη κυοφορούσες με υποκείμενο νόσημα, που βρίσκονται σε κίνδυνο έντονης διασποράς λόγω εργασίας κλπ;