Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει απαντήσεις ο Μητσοτάκης για τις σχέσεις με Φρουζή

Η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «για άλλη μια φορά συνελήφθη ψευδόμενος στη Βουλή»

Να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις σχέσεις του με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento».

«Στη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η σχέση του με τον κ. Φρουζή της Novartis υπήρξε απολύτως τυπική και στο πλαίσιο των κοινωνικών του συναναστροφών. Στα emails του κ. Φρουζή, όμως, προς τον κ. Μητσοτάκη, που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, ο ισχυρός άνδρας της Novartis διοργανώνει προεκλογικές συναντήσεις με σημαντικούς επιχειρηματίες, προφανώς προκειμένου οι τελευταίοι να ενισχύσουν τον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ. και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη» αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «για άλλη μια φορά συνελήφθη ψευδόμενος στη Βουλή» και τον καλεί να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

«Έναντι ποιων ανταλλαγμάτων ο 'εντιμότατος' φίλος του, κ. Φρουζής του οργάνωσε προεκλογικές συναντήσεις στήριξης με επιφανείς επιχειρηματίες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ;

Ποια είναι τα γραμμάτια που ξεπληρώνει σήμερα προς τον «εντιμότατο» φίλο του, καλύπτοντας το σκάνδαλο και μιλώντας για σκευωρία;».

«Προς στιγμής είχαμε πιστέψει πως η μεγάλη πρωτοτυπία του σκανδάλου Novartis ήταν πως αποτελούσε το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης από το οποίο απουσίαζε το όνομα Μητσοτάκης. Δυστυχώς διαψευστήκαμε...» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.