Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΜΒΙΩΝΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στη συντριπτική του πλειοψηφία, ο λαός της Πιερίας στάθηκε αλληλέγγυος και συμβιώνει αρμονικά με τους πρόσφυγες-μετανάστες, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη στα γραφεία της ΜΚΟ «Περιχώρησις» στην Κατερίνη και στη δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην Κάτω Μηλιά πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τη βουλευτή Πιερίας Ελισσάβετ Σκούφα,το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γνωσούλα Χαϊλατζίδου και τη συντονίστρια της ΝΕ Πιερίας Ρούλα Αρίσση.

Στις δύο συναντήσεις, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, αναλύθηκαν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν και τις δύο δομές και αφορούν είτε ελλείψεις σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό, είτε σε θέματα εκπαίδευσης και εργασιακής επιμόρφωσης των προσφύγων-μεταναστών.

Το βασικότερο θέμα που τέθηκε, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «ήταν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η κατάργηση της χορήγησης ΑΜΚΑ σε αυτές τις ομάδες, γεγονός που αποστερεί τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποκλείει ανήλικα προσφυγόπουλα από την εκπαίδευση, δημιουργώντας έτσι τεράστιους κινδύνους και στην δημόσια υγεία αλλά και στον τοπικό πληθυσμό. Έγινε ακόμη ξεκάθαρο ότι η διαμονή των προσφύγων-μεταναστών είτε στη δομή, είτε στα διαμερίσματα είναι εναλλασσόμενη, μιας και όταν λάβουν τα κατάλληλα δημόσια έγραφα που πιστοποιούν την ιδιότητα του πρόσφυγα, αναχωρούν».

Μέχρι σήμερα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβατικές συμπεριφορές και η συμβίωση με τους τοπικούς πληθυσμούς δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα μια σειρά ψευδών περιστατικών που διακινούνται σε λίγα τοπικά ΜΜΕ και προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα μεταξύ προσφύγων και κατοίκων, δεν επιβεβαιώνονται από την ΕΛΑΣ και ίσως χρήζουν εισαγγελικής διερεύνησης μιας και προσπαθούν να διασπείρουν το μίσος ακόμη και ανάμεσα στους Ορθόδοξους και την τοπική Ευαγγελική Εκκλησία».

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει η ενημέρωση, «αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι έως σήμερα, στη συντριπτική του πλειοψηφία, ο λαός της Πιερίας στάθηκε αλληλέγγυος και συμβιώνει αρμονικά με τους πρόσφυγες-μετανάστες, για όσο διάστημα παραμένουν στην Πιερία».

«Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα σταθούμε δίπλα και αλληλέγγυα στους πρόσφυγες –μετανάστες αν χρειαστεί και πάλι, κινηματικά και κοινοβουλευτικά, όπως το κάναμε   πάντα για κάθε ευάλωτη κοινωνική ομάδα χωρίς να ξεχωρίζουμε χρώμα, θρησκεία, φυλή και φύλο. Πάντα θα προσπαθούμε να είμαστε η φωνή των αδυνάμων και των κατατρεγμένων όπου γης», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ