Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έσπασε το lockdown στην Πάρνηθα

Aντιδράσεις στην αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η βόλτα του πρωθυπουργού και της συζύγου του στην Πάρνηθα. Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Aντιδράσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η βόλτα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφκσι στην Πάρνηθα.

Για «αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης και εγκληματική ιδεοληψία» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως «επέλεξε να σπάσει το lockdown και να φωτογραφηθεί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες».

«Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και 9 μήνες κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη. Επέλεξε να σπάσει το lockdown και να φωτογραφηθεί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «Η σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου εκθέτει τον πρωθυπουργό. Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να ρίχνεις την ευθύνη στους πολίτες και ο ίδιος να αρνείσαι να τηρήσεις τα απαραίτητα μέτρα. Είναι δείγμα αλαζονείας και έλλειψης ενσυναίσθησης. Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να αρνείσαι να στηρίξεις και να ενισχύσεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ζήτημα εγκληματικής ιδεοληψίας. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη μία συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει. Φαίνεται, όμως, πως τόσο η συγγνώμη όσο και η ευθύνη είναι για αυτόν άγνωστες λέξεις».

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σχολίασε πως «δεν ξέρει κανείς από πού να το πιάσει αυτό. Κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι είναι ανθρώπινος;». «Ο κ. Τσίπρας ήταν με πούρα σε κότερα, ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει για ποδήλατο στην Πάρνηθα και παίρνει τσουρέκι όπως κάθε Έλληνας πολίτης. Είναι ανθρώπινος. Ποτέ δε θα αρνηθεί να φωτογραφηθεί ή να μιλήσει με οποιανδήποτε Έλληνα» πρόσθεσε.

Τη σχετική φωτογραφία είχε αναρτήσει χθες στον λογαριασμό του στο Facebook, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.