Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης καλεί σε διάλογο μετά το φιάσκο στα νησιά

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό «να εγκαταλείψει οριστικά την επικίνδυνη επιλογή της βίας και του αυταρχισμού».

Κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι τώρα καλεί σε διάλογο αφού πρώτα «μετέτρεψε σε εμπόλεμη ζώνη» τα νησιά.

Παράλληλα τον καλεί «να εγκαταλείψει οριστικά την επικίνδυνη επιλογή της βίας και του αυταρχισμού, πριν η εμμονή του οδηγήσει σε θύματα».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, μετά το επτάμηνο μπάχαλο και αφού μετέτρεψε σε εμπόλεμη ζώνη τα νησιά για 48 ώρες, οδηγώντας την κατάσταση σε πρωτοφανείς συνθήκες σύγκρουσης και κοινωνικής αναταραχής, ακόμα και με πυροβολισμούς, ανακαλεί άρον άρον τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Και αύριο, μετά το φιάσκο και εκ των υστέρων, καλεί σε διάλογο τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος αυτού του χάους» και τονίζει πως «η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο διάλογος, η αποσυμφόρηση των νησιών και ο δίκαιος διαμοιρασμός των βαρών της προσφυγικής κρίσης με αλληλεγγύη ανά την επικράτεια, όπως είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ». Συμπληρώνει δε, πως «σε αυτή τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρωγός ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, όπως δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, για την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της κρίσης».