Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ενοχής η απάντηση της ΝΔ για το μητρώο στελεχών της

Για σπάνια δημόσια και πανηγυρική ομολογία παράνομης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών, κάνει λόγο η ανακοίνωση.

Να διερευνήσει το θέμα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τον νόμο, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά την απάντηση της ΝΔ για το θέμα με το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών.

Απαντώντας στη ΝΔ για την ανακοίνωση που εξέδωσε επί του θέματος, κάνει λόγο για «σπάνια δημόσια και πανηγυρική ομολογία παράνομης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών». Αναφέρει ότι η ανακοίνωση της και η επίκληση των σχετικών διατάξεων αποδεικνύει ότι πρόκειται για «απόδειξη ότι οι παραβάσεις αυτές έγιναν από τη Νέα Δημοκρατία εν γνώσει του παράνομου χαρακτήρα τους». «Από τη "σιγή ασυρμάτου" στην ομολογία ενοχής», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ρωτήσει τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με το ότι στην ιστοσελίδα της ΝΔ, όπως ανέφεραν, υπάρχει εφαρμογή με το όνομα «Μητρώο Στελεχών» όπου οι πολίτες μπορούν να εισάγουν τα στοιχεία τους και κατά πόσο η ΝΔ έλαβε άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Η ΝΔ, από την πλευρά της, καταγγέλοντας προσπάθεια συκοφαντίας μιας πρωτοβουλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Προφανώς ενοχλούνται από την πρωτόγνωρη συμμετοχή πολλών χιλιάδων πολιτών στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, στη διαμόρφωση του προγράμματος και στις δράσεις της παράταξης. Γι' αυτό δικαιολογείται η σύγχυσή τους, αλλά όχι η άγνοια. Ας διαβάσουν το άρθρο 23 Π.Δ. 26/2012 και το Ν. 2472/1997 για να ενημερωθούν. Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ σταματήστε να ασχολείστε με τις ζωές των άλλων και ανοίξτε την πόρτα της εξόδου μια ώρα αρχύτερα για να σωθεί η χώρα», αναφέρε η ανακοίνωση.