Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση Τριανταφυλλίδη στη Βουλή για την TV100

Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στον κίνδυνο λουκέτου της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης Θεσσαλονίκης λόγω μετατροπής της εταιρείας σε ΑΕ.

Παρέμβαση στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στον κίνδυνο λουκέτου της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης Θεσσαλονίκης (TV100 και FM100), λόγω μετατροπής της εταιρείας σε ΑΕ.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στη ΔΕΠΘΕ (Δημοτική Τηλεόραση και Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης,-TV100-FM100) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η εν λόγω αναφορά και πρόβλεψη, διάταξη του νόμου, ουσιαστικά την κλείνει, γιατί αν την μετατρέψεις σε Α.Ε., ουσιαστικά καταργείς τη δυνατότητα του Δήμου να επιδοτεί και να επιχορηγεί την συγκεκριμένη εταιρεία. Η πρόβλεψη του Καλλικράτη(3852) για «τα υφιστάμενα δημοτικά μέσα» καλύπτουν απόλυτα τη λειτουργία των δημοτικών μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε ακόμα και στην ΕΡΤ3, για την οποία το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί μία νομοθετική ευκαιρία να επιστρέψει στη διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια, έτσι όπως λειτουργούσε από το 1993 μέχρι το βράδυ του μαύρου του Ιουνίου 2013. Όπως επεσήμανε ο κ.Τριανταφυλλίδης: «Η ΕΡΤ3 είναι ένα κανάλι που απέδειξε ότι με το 1/6 των εργαζομένων και με το 8% του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ έβγαζε στον αέρα 24ωρο πρόγραμμα  και αποτελούσε ουσιαστικά το διαμάντι στην κορωνίδα της ΕΡΤ,  πριν κλείσει τον Ιούνιο του 2013».