Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας:Αντιδημοκρατικές συμπεριφορές από δικαστική αντιπρόσωπο

Το κόμμα καταγγέλλει πως δικαστική αντιπρόσωπος σε εκλογικό τμήμα στο Λιτόχωρο αντέδρασε αυταρχικά σε ένσταση εκλογικού αντιπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδημοκρατικές συμπεριφορές την ημέρα των εκλογών στο Λιτόχωρο καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δικαστική αντιπρόσωπος αντέδρασε αυταρχικά σε παρατήρηση και ένσταση του εκλογικού αντιπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι η παρέμβασή του εμποδίζει τη διαδικασία καταμέτρησης και ενώ ο ίδιος, όπως αναφέρει το κόμμα, επισκέφτηκε οικειοθελώς το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου με σκοπό να λύσει το θέμα ειρηνικά, η δικαστική αντιπρόσωπος έκανε γραπτή αναφορά εναντίον του, οδηγώντας τον στο αυτόφωρο.

«Έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας «πιστεύει στην αθώωση ενός εξαίρετου και ηθικού ανθρώπου ο οποίος μάχεται για τη Δημοκρατία και την παρρησία σχεδόν σε όλη του την ζωή»  καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας:

Η διαδικασία των εκλογών είναι ένα ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα που ως αριστερά δώσαμε μάχες  για να κατακτηθεί.

Για την διαδικασία των εκλογών εκτός από τον δικαστικό αντιπρόσωπο την εφορευτική επιτροπή που στα περισσότερα τμήματα είναι ελλιπής, διορίζονται και εκλογικοί αντιπρόσωποι κομμάτων που αμισθί  ασκούν τις νόμιμες παρεμβάσεις όπου χρειασθεί και συμβάλουν στην εξασφάλιση της αδιάβλητης εκλογικής διαδικασίας. Σε εκλογικό τμήμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου δικαστική αντιπρόσωπος αντέδρασε αυταρχικά σε παρατήρηση και ένσταση του εκλογικού αντιπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι η παρέμβασή του εμποδίζει τη διαδικασία καταμέτρησης.

Θέλοντας να τον εκφοβίσει, ενημέρωσε την αρμόδια δικαστική αρχή. Ο εκλογικός αντιπρόσωπος του κόμματος μας, σεβόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες οικειοθελώς επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου με σκοπό να λύσει το ανωτέρω θέμα ειρηνικά. Τουναντίον η δικαστική αντιπρόσωπος έκανε γραπτή αναφορά εναντίον του, οδηγώντας τον στο αυτόφωρο παρ’ όλο που υπήρχε η διάθεση από μεριάς του ώστε να λυθεί το θέμα εν τη γενέσει του.

Η Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη πιστεύει στην αθώωση ενός εξαίρετου και ηθικού ανθρώπου ο οποίος μάχεται για τη Δημοκρατία και την παρρησία σχεδόν σε όλη του την ζωή.