Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Δεν έκρυψε την αντίδραση του ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία για τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη χθεσινή παρέλαση στο κέντρο της πόλης της Κατερίνης.

Αιχμές αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Κατερίνης, όπου πολίτες προπηλάκισαν τον βουλευτή Χάρη Τζαμακλή και τον γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστου Σίμου.

«Αφορμή για μία ακόμη άσχημη παράσταση και βίαια παρατράγουδα από ακροδεξιές ομάδες, υπήρξε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Κατερίνης. Χωρίς κανένα σεβασμό στο συμβολισμό της ημέρας, χωρίς ιερό και όσιο, αποφάσισαν να αμαυρώσουν μια Εθνική Γιορτή, υποδαυλίζοντας επεισόδια ακροδεξιάς λογικής και προέλευσης. Με την ανοχή εκπαιδευτικών, που επέτρεψαν να πλησιάσουν τα παιδιά άγνωστοι εξωσχολικοί για να τους μοιράσουν κονκάρδες πριν την παρέλαση, αλλά και την σιωπή αιρετών και μη τοπικών αρχόντων, υποκίνησαν τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς με εργαλείο τη λογική του όχλου», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

«Η δημοκρατία είναι ισχυρή σ΄ αυτόν τον τόπο που τη γέννησε. Ο πολιτικός πολιτισμός και ο διάλογος δεν θα εκλείψουν επειδή πρώην υποψήφιοι της «Χρυσής Αυγής» και νυν υποψήφιοι δημοτικών συνδυασμών, αποφάσισαν ότι ο ακραίος φασισμός, η βία σωματική και λεκτική, πρέπει να είναι η καθημερινότητά μας. Οι δημοκρατικοί πολίτες αυτής της πόλης θα αποδείξουν για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία έχουν αποφέρει καρπούς και δεν θα επιτρέψουν τον εκφασισμό της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ