Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΤΑΣΟΥΛΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρόεδρο της Βουλής πως δεν ενεργεί ως πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Με την κριτική ότι «ο πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του Κώστα Τασούλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Αντί να αποκαταστήσει την κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του». Η ανακοίνωση καταλήγει με την προειδοποίηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ