Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Στα όνειρα του κ. Μητσοτάκη τα 24 δισ. ευρώ στήριξης

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το χθεσινό του διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και το πακέτο μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης με το χθεσινό του διάγγελμα ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του σε δημιουργική λογιστική, κάνοντας λόγο για μέτρα ύψους 24 δισ. ευρώ», τονίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει 14 δισ. δημοσιονομικά μέτρα, η κυβέρνηση μιλάει για ανύπαρκτα λεφτόδεντρα. Όταν ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει μέτρα 24 δισ., είναι συνεπής και μετρημένος πολιτικός. Ωστόσο, τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, που έχει νομοθετήσει μέχρι και τα τέλη Μαΐου και δεν αφορούν δάνεια, δεν ξεπερνούν τα 6,4 δισ. ευρώ, ενώ τα όσα εξήγγειλε χθες προσθέτουν στο αρχικό πακέτο μόλις 2,1 δισ. ευρώ. Επομένως, τα πραγματικά δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης από την αρχή της κρίσης μέχρι και τον Οκτώβρη του 2020 ανέρχονται σε 8,5 δισ. ευρώ».

«Πώς φτάνει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης στα 24 δισ. ευρώ τα οποία, όπως προκύπτει από τα ίδια τα στοιχεία, υπάρχουν μόνο στα όνειρά του;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.