Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Έλαμψε δια της απουσίας του ο Μητσοτάκης

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό για την ακύρωση της ΔΕΘ, αλλά και στην καθυστέρηση των έργων του Μετρό.

Κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη χθεσινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και τις δηλώσεις που έκανε μετά τις συσκέψεις με εκπροσώπους φορέων, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του.

«Έλαμψε διά της απουσίας του, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τις λίγες ώρες που έμεινε στην πόλη, ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε εσώκλειστος στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στις δηλώσεις του απέφυγε σκανδαλωδώς να αναφερθεί στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «δεν είπε κουβέντα» για τη ζημιά των περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ στη Θεσσαλονίκη από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, τονίζει ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του Μετρό, εξαιτίας της απόφασης του για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου, ενώ για το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών σημειώνει ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης «αρκούνται σε κενές θριαμβολογίες».

«Η πόλη στενάζει από τα καθημερινά προβλήματα, τα οποία έχουν οξυνθεί εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησής του και ο κ. Μητσοτάκης την αγνοεί», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει:

«Αυτό που μένει τελικά από τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ήταν η σπουδή των υπευθύνων για ενίσχυση του φωτισμού στους χώρους του υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με δύο επιπλέον πάνελ! Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση παίρνει άριστα στην επικοινωνία και μηδέν στην ουσία».