Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019
x

ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΑΠΘ

Το κόμμα με ανακοίνωσή του καταδικάζει το περιστατικό και καλεί τον «δημοκρατικό κόσμο να υψώσει τείχος και να απομονώσει την ακροδεξιά».

«Για μια ακόμη φορά το εβραϊκό νεκροταφείο Θεσσαλονίκης έγινε στόχος των φασιστικών ταγμάτων εφόδου που τις τελευταίες μέρες έχουν εντείνει τη δράση τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχετικά με τους βανδαλισμούς στο εβραϊκό νεκροταφείο εντός του ΑΠΘ (δείτε εδώ).

«Η χθεσινοβραδινή βεβήλωση του νεκροταφείου έρχεται να προστεθεί στις επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου και δεν είναι τυχαίο πως έγινε μία μέρα πριν από την 27η Ιανουαρίου, Ημέρα Μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους Μάρτυρες και Ήρωες του Ολοκαυτώματος» συνεχίζει το κόμμα.

Και καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στο εβραϊκό νεκροταφείο και καλεί για μια ακόμη φορά το δημοκρατικό κόσμο να υψώσει τείχος και να απομονώσει την ακροδεξιά η οποία έχει σηκώσει κεφάλι φορώντας τη μάσκα του πατριωτισμού. Και όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία, στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς και καμία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ