Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Γεμάτο με ψέματα το καλάθι του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για τα έργα ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη αρκέστηκε να δείξει απλά το διαφημιστικό φυλλάδιο, τονίζει το κόμμα.

Χωρίς απαντήσεις για τα σημαντικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία η δική του κυβέρνηση έχει δημιουργήσει, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στην 86η ΔΕΘ, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους, κάνοντας λόγο για «καλάθι γεμάτο με ψέματα».

«Την ώρα που η πόλη της Θεσσαλονίκης απουσιάζει παντελώς από τον σχεδιασμό για το Ταμείο Ανάκαμψης, όταν ρωτήθηκε για τα έργα ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη αρκέστηκε να δείξει απλά το διαφημιστικό φυλλάδιο για τη "Θεσσαλονίκη του 2030", ένα μείγμα έργων που δρομολογήθηκαν και ξεκίνησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έχουν καθυστερήσει και έργων χωρίς ώριμες μελέτες και χωρίς πηγή χρηματοδότησης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πρωτεύουσα της Νοτιανατολικής Ευρώπης και σε ισχυρή δύναμη των Βαλκανίων, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως αυτή ξεκίνησε με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και με την εξωστρεφή εξωτερική πολιτική της διακυβέρνησης του κόμματος, «όταν την ίδια περίοδο ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαμαρτύρονταν με τις περικεφαλαίες αγκαζέ με την ακροδεξιά».

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να πει για ακόμη μια φορά ψέματα στους πολίτες σε σχέση με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνοντας την δέσμευση για ολοκλήρωση του στο τέλος του 2023, κάτι που όλοι προεξοφλούν ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

«Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, τους διακεκριμένους επιστήμονες και τους φορείς που εναντιώθηκαν στην κατάπτυστη απόφαση για τεμαχισμό και απόσπαση των πολύτιμων αρχαίων ευρημάτων στον σταθμό της Βενιζέλου. Κύριε Μητσοτάκη, δεν ευθύνεται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ούτε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι η πόλη δεν έχει Μετρό, ευθύνονται οι ιδεολογικές εμμονές της παράταξης σας που οδήγησαν σε αλλαγή του σχεδιασμού το 2019».

Για το μετρό υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρέλαβε κλειστά εργοτάξια και κατάφερε να φτάσει το έργο στο 75% μέσα σε τρία χρόνια, ενώ η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε σήμερα να έχει σε πλήρη λειτουργία το Μετρό, πλην του σταθμού της Βενιζέλου.

«Καμία κουβέντα δεν ακούσαμε για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης και τον ΟΑΣΘ, στον οποίο η πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας μόνο παραδοχή αποτυχίας μπορεί να χαρακτηριστεί. Καμία κουβέντα δεν ακούσαμε για τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης που καταρρέουν, με τα χειρουργεία να ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο. Η φετινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κατέστησε πλέον σαφές ότι οι μέρες της κυβέρνησης του είναι μετρημένες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας απομονωμένος πρωθυπουργός, μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Όσο πιο γρήγορα αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό», προσθέτει πως για να καταλήξειθ πως «μόνο θλίψη προκαλεί η παντελής απαξίωση της ΕΡΤ3 και των εργαζόμενων της. Η επιλογή να δοθεί ερώτηση μόνο στο περίφημο ΕΡΤnews αποδεικνύει την επιλογή Μαξίμου για συρρίκνωση του ρόλου της ιστορικής δημόσιας τηλεόρασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης».