Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για Μαλαματίνα: Η κυβέρνηση στέκεται πιστά στο πλευρό των εργοδοτών

Δύο συνδικαλιστές συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στη διάρκεια της κινητοποίησης έξω από το εργοστάσιο «Μαλαματίνα» και της έντασης που ακολούθησε.

Την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος των δύο συλληφθέντων συνδικαλιστών Γιάννη Φραγγίδη και Άρη Μερκενίδη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συνδικαλιστές συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στη διάρκεια της κινητοποίησης έξω από το εργοστάσιο «Μαλαματίνα» και της έντασης που ακολούθησε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «οι νέες συλλήψεις απεργών συνδικαλιστών και η καταστολή των ΜΑΤ κατά των απεργών στην οινοποεία "Μαλαματίνα" αποδεικνύουν με τον πιο έντονο τρόπο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέκεται πιστά στο πλευρό των εργοδοτών που απολύουν και καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία».

Παράλληλα τονίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των απεργών της οινοποιείας και ζητά την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το εργοστάσιο και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

«Απέναντι στην ανεργία και την επισφάλεια, η απάντηση της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι τα ΜΑΤ και οι συλλήψεις. Καλούμε για ακόμη μια φορά την κοινωνία της Θεσσαλονίκης να σταθεί στο πλευρό των απεργών μέχρι τη νίκη τους», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης.

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr