Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί

«Από την πρώτη στιγμή γίνεται εμφανής η διαφορά με την οποία η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Για «περιορισμένο ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τη Θεσσαλονίκη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφορικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, στην οποία ο μόνο εκλεγμένος από τη συμπρωτεύουσα που αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο είναι ο Θεόδωρος Καράογλου (υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης).

«Το περιορισμένο ενδιαφέρον της ΝΔ  για τη Θεσσαλονίκη και τα προβλήματά της φάνηκε με την ανακοίνωση των μελών της νέας κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και εξηγεί:

«Έτσι μέσα σε ένα, όχι ιδιαίτερα ευκίνητο, κυβερνητικό σχήμα το οποίο περιλαμβάνει  51 υπουργούς, μόνον ένας προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη και αυτός στο περιορισμένων αρμοδιοτήτων υφυπουργείο Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας –Θράκης.

Έτσι από την πρώτη στιγμή γίνεται εμφανής η διαφορά με την οποία η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχαν τέσσερις άνδρες και γυναίκες Θεσσαλονικείς υπουργοί.

Θυμίζουμε ακόμη τη δημιουργία του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη μέσω του οποίου προχώρησαν αρκετά θέματα που απασχολούσαν την περιοχή καθώς και τις πολλές και τακτικές επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταλήγει: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως το ίδιο θα πράξει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ θα δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, αν και, όπως λέει ο λαός μας, «η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί».