Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Υποψήφιος για την Κ.Ε. στέλεχος που είχε καταγγελθεί για κακοποίηση

Στέλεχος που είχε καταγγελθεί για κακοποίηση φιγουράρει στον κατάλογο των 97 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντρική Μακεδονία για την Κεντρική Επιτροπή

Τον Φεβρουάριο του 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει κάλπες για την εκλογή των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών. Μεταξύ των υποψηφίων για τη Ν.Ε. στην οργάνωση της Β' Θεσσαλονίκης ήταν τότε και στέλεχος του απερχόμενου οργάνου το οποίο, μάλιστα, προοριζόταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για νέος συντονιστής της νέας Ν.Ε. Ωστόσο, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η υποψηφιότητά του αποσύρθηκε αιφνιδίως από τον σχετικό κατάλογο. Είχε μεσολαβήσει ένα δημοσίευμα της Voria.gr το οποίο αποκάλυπτε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος είχε καταγγελθεί από τη σύντροφό του, επίσης στέλεχος του κόμματος, για σωματική κακοποίηση.

Διαβάστε: ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης: Απέσυραν το στέλεχος που καταγγέλθηκε για κακοποίηση

Όπως είχε αποκαλύψει τότε η Voria.gr, η σχετική καταγγελία είχε φτάσει ως τα ψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου αλλά, περιέργως πώς, το κόμμα δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για την απόσυρση της υποψηφιότητας. Αυτό συνέβη μόνο μετά το δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, η υπόθεση της σωματικής κακοποίησης, η οποία συνέβη μάλιστα σε δημόσια θέα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχε περιέλθει σε γνώση του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της Όλγας Γεροβασίλη η οποία ήταν και τότε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Τελικώς, ήταν η κ. Γεροβασίλη εκείνη η οποία παρενέβη, μετά το δημοσίευμα και απαίτησε την απόσυρση της υποψηφιότητας του καταγγελλόμενου.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Μέλος μεγάλου κόμματος καταγγέλλει στέλεχος για κακοποίηση

Η κ. Γεροβασίλη είχε εξηγήσει τότε πως εφόσον υπήρχε τέτοια καταγγελία, μέχρι αυτή να διαλευκανθεί δεν θα μπορούσε ο καταγγελλόμενος να συμμετέχει στις εσωκομματικές εκλογές. Είχε υπογραμμίσει, μάλιστα, ότι μέσα στο κλίμα το οποίο είχε διαμορφωθεί την εποχή εκείνη, αυτό που είχε χαρακτηρισθεί ως το "ελληνικό metoo", θα ήταν πολύ επιζήμιο για το κόμμα να στιγματιστεί από μία τέτοια υπόθεση.

Και κάπου εκεί έκλεισε η υπόθεση καθώς δεν δόθηκε καμία συνέχεια. Έτσι, ο καταγγελλόμενος παρέμεινε μέλος του κόμματος αφού κανένα πειθαρχικό όργανο δεν ασχολήθηκε με τη σοβαρή καταγγελία περί σωματικής κακοποίησης σε βάρος της συντρόφου του. Τώρα, ένα και πλέον χρόνο μετά, το συγκεκριμένο στέλεχος φιγουράρει στον κατάλογο των 97 στελεχών από την Κεντρική Μακεδονία οι οποίοι έχουν θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγούν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, κατά της νέας υποψηφιότητάς του υποβλήθηκε ένσταση, η οποία όμως, δεν έγινε δεκτή κι έτσι ο περί ου ο λόγος θα διεκδικήσει κανονικά την εκλογή του στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος, στις εσωκομματικές εκλογές της επόμενης Κυριακής 15 Μαΐου.