Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Κανένας ασθενής στις ιδιωτικές κλινικές μια εβδομάδα μετά

«Μόνο εργαζόμενοι των δημόσιων Νοσοκομείων βρέθηκαν να μετακινούνται με απόφαση του διοικητή της 3ης ΥΠε», λέει η σχετική ανακοίνωση.

Πυρά στην κυβέρνηση εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχετικά με το θέμα της επίταξης της κλινικής Σαραφιανού.

Όπως αναφέρεται έχει περάσει μια εβδομάδα από την επίταξη, ωστόσο δεν έχει ούτε μία διακομιδή, σε μια κλινική που τονίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει ανοιχτά μία σωρεία λειτουργικών και νομικών ζητημάτων και εκκρεμούν σε βάρος του ιδιοκτήτη απαιτήσεις των εργαζόμενων».

«Μία εβδομάδα και κανένας ασθενής δεν διακομίσθηκε προς τις ιδιωτικές κλινικές, παρά μόνο εργαζόμενοι των δημόσιων Νοσοκομείων βρέθηκαν να μετακινούνται με απόφαση του διοικητή της 3ης ΥΠε και όχι της 4ης που έχει την αρμοδιότητα από το Υπουργείο. Και ταυτόχρονα υπάρχουν καταγγελίες ότι στις εφημερίες των Δημόσιων Νοσοκομείων βρίσκεται πάντα ένας γιατρός της Διαβαλκανικής Κλινικής, ο οποίος κάνει διαλογές ασθενών προς όφελος της δικής του κλινικής», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Τί άλλο μας κρύβετε; Τί συμφωνίες και τί υπόγειες διαδρομές; Η κατάσταση είναι εδώ και μέρες στα όρια της και οι αγωνίες των πολιτών πολλαπλασιάζονται και ζητούν απαντήσεις καθώς και μία σοβαρότητα στην αντιμετώπιση ανάλογη της κατάστασης», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.