Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Να ανακαλέσει το ΑΠΘ την επιτιμοποίηση Άνθιμου

Το κόμμα χαρακτηρίζει την αναγόρευση του Μητροπολίτη ως «μαύρη σελίδα» και βάλει κατά του απερχόμενου πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Μαύρη σελίδα για την ιστορία του ΑΠΘ χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης την εν κρυπτώ ανακήρυξη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, καλώντας τις πρυτανικές αρχές να ανακαλέσουν την απόφασή τους.

Το κόμμα τονίζει πως «οι σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δε συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Πανεπιστημίου ενός κατεξοχήν χώρου δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης ιδεών» ενώ βάλει κατά του απερχόμενου πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα λέγοντας πως «ο κομματικός πρύτανης της ΝΔ που έκλεισε το Πανεπιστήμιο επειδή θα επισκέπτονταν την πόλη ο πρωθυπουργός της χώρας φέρει ακέραια την ευθύνη για την τελετή-παρωδία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί προκλητική την αναγόρευσή του κ.κ. Άνθιμου και καλεί τις πρυτανικές αρχές να ανακαλέσουν την απόφασή τους ώστε να διαφυλάξουν το κύρος του ΑΠΘ, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.