Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Να παραμείνει στην πόλη η προβλήτα Α'

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης «ήταν πάντοτε υπέρ της απόδοσης του προβλήτα Α΄ στην πόλη και η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε από την πραγματικότητα»

Τη θέση της υπέρ της απόδοσης της προβλήτας Α΄του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην πόλη, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εξηγεί, η προβλήτα Α' έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα ζωντανό χώρο πολιτισμού και περιπάτου ο οποίος συγκεντρώνει καθημερινά πλήθος Θεσσαλονικέων. «Ιδιαίτερα οι πολιτιστικές δραστηριότητες, με επίκεντρο τις κινηματογραφικές αίθουσες του Φεστιβάλ (αποθήκες 1 και Δ), τα μουσεία κινηματογράφου και φωτογραφίας (αποθήκη Α) και κρατικό μουσείο σύγχρονης τέχνης (αποθήκη Β1), αποτελούν έναν πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο της πόλης», προσθέτει.

Υπενθυμίζει, δε, ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης «ήταν πάντοτε υπέρ της απόδοσης του προβλήτα Α΄ στην πόλη και η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε από την πραγματικότητα». 

Ως εκ τούτου, και εν όψει της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ «θεωρεί πως ο χώρος και τα κτήρια πρέπει να διατηρήσουν τη σημερινή τους χρήση ως χώροι πολιτισμού και ψυχαγωγίας».

«Οι αποθήκες οι οποίες στεγάζουν πολιτιστικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα η αποθήκη Γ΄ η οποία αποτελεί το κέντρο των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και άλλων πολιτιστικών δράσεων δεν πρέπει να παραχωρηθεί σε άλλον φορέα αλλά να διατηρήσει τη σημερινή της χρήση», καταλήγει.