Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ο δικηγόρος Κ. Αμπατζάς είναι ο νέος συντονιστής της ΝΕ

Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε διατελέσει πρόεδρος στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ). Ήταν υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης.

Ως μεγάλη έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα της κάλπης στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο αξίωμα αυτό εξελέγη ο δικηγόρος Κώστας Αμπατζάς ο οποίος έλαβε 22 ψήφους έναντι 19 του απερχόμενου συντονιστή Χρήστου Δουίτση.

Ο τελευταίος ήταν φαβορί, με βάση και τους συσχετισμούς μεταξύ των 41 μελών της νέας Ν.Ε. η οποία προέκυψε την προηγούμενη Κυριακή.

Ο κ. Αμπατζάς ανήκει κι αυτός, όπως και ο κ. Δουίτσης στην ομάδα των "προεδρικών", είναι πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, στη σημερινή κάλπη στηρίχθηκε και από στελέχη τα οποία πρόσκεινται στη λεγόμενη "εσωκομματική αντιπολίτευση". Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα, το νέο συντονιστή ψήφισε μερίδα στελεχών τα οποία πρόσκεινται στην "προεδρική"

"Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα" (ΡΕνΕ), αλλά και στην "Ομπρέλλα", κορμός της οποίας είναι η ομάδα των "53+". Από την άλλη τον κ. Δουίτση στήριξε η "προεδρική" Κίνηση Μελών, μεγάλο μέρος της ΡΕνΕ καθώς και ορισμένα από τα λεγόμενο "νέα μέλη" που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αμπατζάς είναι από τη νέα γενιά στελεχών, διατηρεί άριστες σχέσεις με το προεδρικό περιβάλλον και πολύ στενές σχέσεις με τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε διατελέσει πρόεδρος στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει διευθυντής του πολιτικού γραφείου της πρώην υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου η οποία τον στήριξε σε αυτές τις εκλογές. Μετά τις εκλογές του 2019 είχε αναλάβει υπεύθυνος Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με την ιδιότητα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Επίσης ήταν υποψήφιος βουλευτής στην δεύτερη εκλογική περιφέρεια.