Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Παρακαταθήκη της ΝΔ το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ

Η ΝΔ άφησε ως παρακαταθήκη στην ΕΥΑΘ «το ξεπούλημα της εταιρείας, την απογύμνωσή της από μόνιμο στελεχικό προσωπικό» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Επίθεση εναντίον της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή την ανακοίνωσή της για τη διακοπή της υδροδότησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι η τοπική ΝΔ επέλεξε ένα τεχνικό πρόβλημα που, σύμφωνα με τους ίδιους, η ΕΥΑΘ θα αντιμετωπίσει άμεσα ως αύριο το μεσημέρι, για να ασκήσει στείρα αντιπολίτευση και να λαϊκίσει και προσθέτει ότι ο αγωγός είναι ηλικίας 40 ετών και «οι προηγούμενες διοικήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων φρόντισαν να τον αφήσουν χωρίς σχέδιο ασφαλείας μένοντας η πόλη ανοχύρωτη».

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι η ΝΔ άφησε ως παρακαταθήκη στην ΕΥΑΘ «το ξεπούλημα της εταιρείας, την απογύμνωσή της από μόνιμο στελεχικό προσωπικό και την προικοδότησή της με δεκάδες συμβασιούχους εργαζόμενους υπό το καθεστώς της ομηρίας και της εργασιακής ανασφάλειας».

«Η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Θεσσαλονίκης ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση αυτά τα τρία χρόνια... απλά θεωρητικολογεί. Μόνο που η πρόσληψη 150 μόνιμων εργαζομένων με διαγωνισμό ΑΣΕΠ από την σημερινή διοίκηση είναι πραγματικότητα και όχι θεωρία. Και είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους εργάζονται σε 24ωρη βάση για την αποκατάσταση της βλάβης», συμπληρώνουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά στην εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου για την επόμενη 5ετία ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και στην κατάθεση φακέλου στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας ύψους 27 εκατομμυρίων για την επέκταση του διυλιστηρίου, που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, ώστε να αντικατασταθεί ο αγωγός της Αραβησσού και να παραμείνει ως τροφοδοσία ασφαλείας.

«Να τους θυμίσουμε λοιπόν, ότι η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού (Α2 φάση της ΕΕΝΘ) μελετήθηκε και προκηρύχθηκε η κατασκευή της τον Ιούλιο 2012, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα έγινε η ανακήρυξη του προσωρινού μειοδότη. Μόνο, που ως το τέλος του 2013 δεν είχε ανατεθεί η κατασκευή και τελικά το έργο απεντάχθηκε από το πρόγραμμα χρηματοδότησης», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Αιχμές για Τζιτζικώστα και Μετρό

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το σχετικό έργο αφορά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και συμπληρώνει πως «ο κ. Τζιτζικώστας στήριξε το Αναπτυξιακό Συνέδριο διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του από τον κ. Μητσοτάκη που ζήτησε μποϋκοτάζ των συνεδρίων, ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Μπακογιάννη αλλά και των υπόλοιπων αυτοδιοικητικών όλης της χώρας που συμμετέχουν ουσιαστικά στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια».

«Θυμούνται πότε άνοιξε "η τρύπα του Κούβελα;"», συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης και προσθέτει: «να τους θυμίσουμε ότι το 2015 που ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή διοίκηση, τα έργα ήταν σταματημένα για τρία χρόνια;»

Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πρόοδο και παράδοση της βασικής γραμμής και της επέκτασης προς Καλαμαριά το 2019 αλλά και για ολοκλήρωση των γεωλογικών μελετών για την επέκταση προς τα δυτικά και το αεροδρόμιο.

«Μπορούν λοιπόν, να λαϊκίζουν όσο θέλουν. Άλλωστε αυτό το ξέρουνε καλά. Τουλάχιστον ας μην προκαλούν τη μνήμη των Θεσσαλονικέων», κατέληξε.