Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Στόχος να ανοίξει στην κοινωνία το πρόγραμμα Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ο προγραμματισμός της ΝΕ Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο χρονικό διάστημα - Πολιτικές εξορμήσεις και άνοιγμα στην κοινωνία

Το περαιτέρω άνοιγμα και την εξειδίκευση του προγράμματος στους πολίτες της Θεσσαλονίκης που παρουσίασε στο πλασίο της 86ς ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτήν την απόφαση έλαβε το απόγευμα της Τετάρτης μετά από συνεδρίασή της η γραμματεία της ΝΕ Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτοντας έναν ορίζοντα τριμήνου στην υλοποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν.

Η πρώτη επεξεργασία θα γίνει εντός του κόμματος ώστε να διαχυθεί σε όλα τα μέλη η πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το ερχόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεδριάσεις των Οργανώσεων Μελών θα πραγματοποιηθούν με σκοπό τη συζήτηση της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, την εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ αλλά και προτάσεων από τα ίδια τα μέλη για τη δράση του κόμματος.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις των Οργανώσεων Μελών σε συνοικίες της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε μέρη όπου μπορούν να υπάρξει μαζική απήχηση στον κόσμο δηλαδή εμπορικά καταστήματα, λαϊκές αγορές και χώρους εργασίας στο πλαίσιο της καμπάνιας «Δικαιοσύνη για όλους». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι στην καμπάνια εντάσσονται «οι επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος για την προστασία της κοινωνίας από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, αλλά και για την πολιτική αλλαγή στη χώρα, με στόχο τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Στο πλαίσιο αυτό θα προγραμματιστούν ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις κατατόπους ΟΜ με τη συμμετοχή κεντρικών και τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η στόχευση θα είναι και στο κέντρο αλλά και σε περιοχές όπως ο Εύοσμος, οι Αμπελόκηποι και η Ξηροκρήνη στα δυτικά και η Καλαμαριά στα ανατολικά.

Ακόμη, το προσεχές διάστημα θα διοργανωθεί ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης με θέμα τις προγραμματικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως αναπτύχθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, με τη συμμετοχή παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της πόλης.