Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΤΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις συλλήψεις των εργαζομένων συνδικαλιστών και εκφράζει τη συμπαράστασή του «στον δίκαιο αγώνα τους».

«Η διοίκηση της εταιρείας επιχειρεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με αιτήματα την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων τους και την υπογραφή τριετούς σύμβασης εργασίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του για τις συλλήψεις πέντε εργαζομένων απεργών του ΟΤΕ σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ).

«Ως ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρούμε πως οι συλλήψεις συνδικαλιστών αποτελούν ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα του εντεινόμενου κυβερνητικού αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας, με  στόχο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθεται:

«Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται εναντίον εργαζομένων και εν προκειμένω εναντίον των εργαζομένων-απεργών στον ΟΤΕ.

»Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα τους και δηλώνουμε πως ως κόμμα θα σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, μέχρι την τελική τους δικαίωση.

»Τέλος, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στο κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» να αποτελέσει το όχημα για την επιχειρούμενη συρρίκνωση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού».