Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Το κλίμα θριάμβου της κυβέρνησης απέχει από την πραγματικότητα

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία δεν συμπεριλαμβάνονται κυρώσεις.

«Το κλίμα θριάμβου που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέχει πολύ από την πραγματικότητα» επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφορικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία.

«Η πραγματικότητα είναι ότι, παρά το ότι η στήριξη που παρέχουν οι εταίροι μας είναι αναμφισβήτητα θετική, ωστόσο το κομβικό θέμα των κυρώσεων δεν υπάρχει στο κείμενο της απόφασης. Τη στιγμή, μάλιστα, που αυτές είχαν ζητηθεί και από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές» επισημαίνει ο κ. Χαρίτσης.

«Και, κυρίως, το ζήτημα των κυρώσεων δεν τέθηκε ούτε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο το απέφυγε; Ποια ήταν η στάση που κράτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα; Αντί πανηγυρισμών, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες. Να θέσει το ζήτημα των κυρώσεων. Να θέσει το θέμα του αγωγού East Med στην επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον» προσθέτει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν αποτελούν πεδίο για θριαμβολογίες. Ιδίως όταν αυτές δεν πατούν σε πραγματική βάση» καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.