Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης: Απέσυραν το στέλεχος που καταγγέλθηκε για κακοποίηση

Μετά την αποκάλυψη της Voria.gr ότι γυναίκα, μέλος του κόμματος, κατήγγειλε στέλεχος για σωματική κακοποίηση, το όνομά του αποσύρθηκε από τον κατάλογο

Έκρυβε εκπλήξεις η κάλπη η οποία στήθηκε στη νομαρχιακή οργάνωση Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των μελών της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Μία εξ αυτών, η μεγαλύτερη, είναι ότι από τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων μελών έλειπε το όνομα στελέχους το οποίο θεωρείτο, μάλιστα, ότι είχε σημαντική δυναμική, για να διεκδικήσει ακόμη και την πρωτιά σε σταυρούς.

Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων είχε κλείσει το βράδυ της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου. Σε αυτόν υπήρχε το όνομα του συγκεκριμένου στελέχους το οποίο συμμετείχε και στην απερχόμενη Ν.Ε. Όμως, την επομένη, μετά την αποκάλυψη της Voria.gr ότι γυναίκα, μέλος του κόμματος, κατήγγειλε το συγκεκριμένο στέλεχος για σωματική κακοποίηση, το όνομά του αποσύρθηκε άρον άρον από τον κατάλογο των υποψηφίων.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Μέλος μεγάλου κόμματος καταγγέλλει στέλεχος για κακοποίηση

Όπως είχε αποκαλύψει η Voria.gr η καταγγέλλουσα είχε ενημερώσει για την κακοποίησή της από τον πρώην σύντροφό της, τόσο τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και την Κουμουνδούρου. Η υπόθεσή της είχε φτάσει ως το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με μεσαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει ιδία γνώση για το πως συνέβη το περιστατικό της κακοποίησης, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της Voria.gr υπήρξε παρέμβαση της κ. Γεροβασίλη η οποία ζήτησε να αποσυρθεί το όνομα του καταγγελλόμενου από τον κατάλογο των υποψηφίων για τη νέα Ν.Ε., όπως και έγινε.

Η κ. Γεροβασίλη εξήγησε πως εφόσον υπάρχει τέτοια καταγγελία, μέχρι αυτή να διαλευκανθεί δεν μπορεί ο καταγγελλόμενος να συμμετέχει στις εσωκομματικές εκλογές. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι μέσα στο κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό που χαρακτηρίζεται ως το "ελληνικό metoo", θα ήταν πολύ επιζήμιο για το κόμμα, να στιγματιστεί από μία τέτοια υπόθεση.

Ποιοι εξελέγησαν στη Ν.Ε.

Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ν.Ε. έγιναν το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Δικαίωμα ψήφου είχαν οι 240 αντιπρόσωποι των οργανώσεων, από τους οποίους ψήφισαν τελικά 231. Στη νέα Ν.Ε. η οποία αριθμεί 27 μέλη εξελέγησαν οι:

Χρήστος Μαϊκίδης (Μίκρα, 62 σταυροί), Γρηγόρης Εδιρνέλης (Μυγδονία, 61), Ανδρέας Μουρατίδης (Πανόραμα, 58), Αναστασία Γαϊταρτζή (Πρόχωμα, 55), Αθανάσιος Σαραμούρτσης (Ωραιόκαστρο, 55), Μαρία Γκουραμάνη (Φίλυρο, 52), Γιώργος Σανίδας (Θέρμη, 52), Μπάμπης Τσαϊρέλης (Ωραιόκαστρο, 52), Δημήτρης Γκουλιάρας (Γεωτεχνικοί, 51), Αναστάσιος Αμυράνης (Εχέδωρος, 50), Ελένη Μπατζιλή (Διαβατά, 49), Δημήτρης Ράβναλης (Λαγκαδάς, 49), Χρήστος Σαραφιανός (Βασιλικά, 48), Νικολέτα Παντή (Δέλτα, 46), Χρυσούλα Λιάπη (Θερμαϊκός, 45), Δημήτρης Μπαϊρακτάρης (Ζαγκλιβέρι, 45), Ανέστης Κεφαλάς (Θέρμη, 43), Όλγα Παναγιωτίδου (Νέα Απολλωνία, 42), Δημήτρης Σελέκος (Μίκρα, 42), Γιώργος Μουρατίδης (Ωραιόκαστρο, 42), Μηνάς Μηντζαρίδης (Κουφάλια, 41), Σαμψών Χατσατριάν (Θερμαϊκός, 41), Αθηνά Παναγιώτου (Βόλβη, 35), Μακρίνα Κωστή (Θέρμη, 31), Κωνσταντίνος Σωτηρούδης (Πυλαία, 31), Πασχαλίνα Καρυτοπούλου (Δέλτα, 25). Για την 27η θέση θα γίνει κλήρωση ανάμεσα στους ισοψηφίσαντες Αλέξανδρο Γάτσο (Δέλτα), Αντώνη Κολυβόπουλο (Φίλυρο) και Βαλέριο Τεντζεράκη (Λαγκαδά).

Εκλογές και στην Α' Θεσσαλονίκης

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες της νομαρχιακής συνδιάσκεψης στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης. Λόγω της πανδημίας οι εργασίες έγιναν μέσω διαδικτύου και σύμφωνα με τον απερχόμενο συντονιστή της Ν.Ε. Χρήστο Δουίτση στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 400 αντιπρόσωποι των οργανώσεων. Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ν.Ε. θα γίνουν από την προσεχή Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 28 του μήνα.

Στη διάρκεια των τριήμερων εργασιών της νομαρχιακής συνδιάσκεψης πολλά στελέχη ανακοίνωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι για τις συνολικά 41 θέσεις της νέας Ν.Ε. Σύμφωνα με τον κ. Δουίτση, ο οποίος φέρεται φαβορί για να επανεκλεγεί στη θέση του συντονιστή, η προθεσμία δήλωσης υποψηφιότητας τελειώνει σήμερα το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 655 αντιπρόσωποι, μέλη της συνδιάσκεψης και κάλπες θα στηθούν σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και επιστολικής ψήφου.