Skip to main content

Διαγραφή Μπογδάνου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα με προσωπικά δεδομένα νηπίων

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του βουλευτή και κάνει λόγο για εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια τη δημοσιοποίηση των ονομάτων.

Σάλο έχει προκαλέσει από χθες η αναδημοσίευση από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο δημοσιεύματος με ονόματα νηπίων μεταναστών από νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Ο βουλευτής της ΝΔ διακίνησε στο διαδίκτυο δημοσίευμα ιστοσελίδας (meaculpa.gr) το οποίο περιείχε ονομαστική λίστα με παιδιά από νηπιαγωγείο της Αθήνας, στο οποίο ανέφερε ότι από τα 20 παιδάκια τα 18 είναι μεταναστών. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ιστοσελίδα φέρεται να ήταν στο παρελθόν στην ιδιοκτησία του κ. Μπογδάνου και κατά πληροφορίες βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο της συζύγου του.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η λίστα με τα ονόματα των μαθητών του νηπιαγωγείου κατέβηκε από το εν λόγω δημοσίευμα το οποίο παρέμεινε στο σάιτ και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, απάντησε μέσω Twitter ότι «Τα ονόματα δεν υπάρχουν στο εν λόγω δημοσίευμα».

Οι επισημάνσεις, όμως, των χρηστών του Twitter, καθώς και τα screenshots από το δημοσίευμα στην αρχική του μορφή, υποχρέωσε, πρώτα το σάιτ, και στη συνέχεια τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, να ανασκευάσουν, κάνοντας λόγο για «λάθος».

«Όταν γίνονται λάθη, πρέπει να διορθώνονται. Κατά τη βραδινή αποψινή βάρδια δημοσιεύθηκε εκ παραδρομής ένας κατάλογος που είχε μεν εμφανιστεί και κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν έχει θέση σε ενημερωτικό μέσο. Άμεσα αποσύρθηκε όταν το ατόπημα έγινε αντιληπτό.», ανέφερε σε ανάρτησή του το σάιτ.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανέφερε το πρωί της Τετάρτης, 15 Σεπτεμβρίου, στο Twitter: «Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του βουλευτή και κάνει λόγο για εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια.

«Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας. Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού  έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σήμερα, πάντως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με ανάρτησή του ζήτησε συγνώμη, σημειώνοντας, πως «έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία».

«Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού», σημείωσε.