Skip to main content

Σύσκεψη Ερντογάν με συνεργάτες του για εξωτερική πολιτική

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και κυρίως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέδρευσε σύσκεψης στην Κωνσταντινούπολη όπου έγινε αξιολόγηση της κατάστασης της εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και κυρίως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τη Συρία καθώς επίσης και τα βήματα που θα ενισχύσουν τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έγινε αξιολόγηση σχετικά με διμερείς σχέσεις με διάφορες χώρες καθώς και παγκόσμιες εξελίξεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Τουρκία -όπως σε όλους τους τομείς- έτσι και στην εξωτερική πολιτική θα συνεχίσει να εφαρμόζει μέσω της διπλωματίας και του διαλόγου τα βήματα που θα αυξήσουν την επιρροή της, θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της και θα ενισχύσουν το κύρος της.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν και ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Πηγή: ert.gr