Skip to main content

Σύσκεψη για την ύδρευση-αποχέτευση σε Κύμινα, Μάλγαρα και Βραχιά

Όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Δέλτα εκπονείται σχέδιο για την αναβάθμιση αυτών των εξυγιαντήρων με νέα φίλτρα και ειδικό εξοπλισμό.

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης  με την παρουσία των Αντιδημάρχων Αξιού Φάνη Αλμπάνη και Τεχνικών υπηρεσιών Γιώργου Γλώσση  καθώς και του προέδρου της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρου Σταματάκη για να συζητηθεί το θέμα της υδροδότησης των λογαριασμών ύδρευσης και της λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης στις δημοτικές κοινότητες Κυμίνων, Μαλγάρων και Βραχιάς.

Στη συζήτηση έδωσαν το παρόν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αχιλλέας Χαντές, Ραφαέλα Ρουσομάνη, Πέτρος Καστελιάνος, Δημήτρης Δαρμουσλής, Νίκος Λιάκος, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Κυμίνων, Μαλγάρων και Βραχιάς καθώς και οι τοπικοί σύμβουλοι των τριών κοινοτήτων οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στην περιοχή για την υδροδότηση από την ΕΥΑΘ και την λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ανακοινώσε ότι  έως ότου ολοκληρωθεί η σύνδεση του δικτύου υδροδότησης με την ΕΥΑΘ θα λειτουργήσουν οι τρεις εξυγιαντήρες νερού που βρίσκονται σε Κύμινα,  Μάλγαρα και Βραχιά προκειμένου να φιλτράρεται το νερό πριν καταλήξει στα σπίτια και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Ήδη όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Δέλτα εκπονείται σχέδιο για την αναβάθμιση αυτών των εξυγιαντήρων με νέα φίλτρα και ειδικό εξοπλισμό ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες των κατοίκων της  περιοχής σε πόσιμο νερό. Το σχέδιο αναβάθμισης θα τεθεί σε λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα.
 
Μάλιστα τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ όσο και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων διαβεβαίωσαν ότι ήδη γίνεται ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος στις 3 δεξαμενές. O   κ. Σταματάκης ανέλυσε την πολιτική της επιχείρησης εξηγώντας στους παρευρισκόμενους και τα τεχνικά ζητήματα για την υδροδότηση της περιοχής του Αξιού.  

«Για εμάς η υδροδότηση της περιοχής με νερό πόσιμο είναι θέμα  πρώτης προτεραιότητας γιαυτό το σκοπό έχουμε ανοίξει διαπραγμάτευση με την ΕΥΑΘ για την όσο δυνατόν συντομότερη σύνδεση των δικτύων της με τα δίκτυα της περιοχής μας. Επίσης εξετάζουμε τη επί πλέον ελάφρυνση του κόστους των λογαριασμών με την επιμήκυνση του δασολογίου σε περισσότερες από έξι άτοκες δόσεις. Βρήκαμε μια χαοτική κατάσταση στην ΔΕΥΑΔΔ και ένα χρέος στα 14 εκατομμύρια ευρώ προς την ΕΥΑΘ και επιχειρούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για εσάς τους καταναλωτές σε σύντομο χρονικό διάστημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και συμπλήρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι διαδικασίες για τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο. «Όπως με διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ θα είναι όσο δυνατόν χαμηλότερα τα τέλη σύνδεσης ώστε να μπορέσουν όλοι να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης άμεσα μέσω του γραφείου εξυπηρέτησης που θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες να λειτουργεί εδώ στα Κύμινα» εξήγησε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και τόνισε: «Είμαστε πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις  για διάλογο, διαφάνεια συμμετοχικό έλεγχο και ότι κάνουμε το έχουμε προγραμματίσει και έτσι θα συνεχίσουμε σε όλη τη θητεία μας».  Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, ανακοίνωσε ότι συναντήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να υπάρχει γόνιμη επικοινωνία και διαλογική συζήτηση ώστε να γνωστοποιούνται τα προβλήματα των κοινοτήτων και να λύνονται.